Etusivu Hinnasto ja kurssit Kalusto Yritys

Oppilaille

Opetuslupa oppilaille

10+10 kokeilulupa

Lisätietoja mopokortista oppilaille

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kurssille WebAuton kautta tai ottamalla yhteyttä autokoulun toimistoon.

Kurssin alku

Ennen kurssin alkua on hyvä tulla käymään autokoululla. Saat silloin mukaasi oppikirjan, lukujärjestyksen ja teemme tarvittavat paperityöt.  Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa, jonka myöntää Ajovarma. Ajokorttilupahakemukseen tarvitset 2 passivalokuvaa, kuitin 40 € ajokorttilupamaksusta, nuorison terveystodistuksen/lääkärintodistuksen ja huoltajan suostumuksen. Teemme hakemuksen puolestasi ja kun olet tuonut kaikki liitteet, toimitamme sen Ajovarmaan. Käsittelyaika on 1-2 viikkoa joten hakemus kannattaa toimittaa hyvissä ajoin, teoriakoetta ei voi varata ennen kuin hakemus on käsitelty.

Teoriatunnit

Opetukseen kuuluu 6 teoriatuntia, jotka suoritetaan kolmena päivänä kaksi tuntia kerrallaan. Voit osallistua teoriatunneilla aikaisintaan puoli vuotta ennen kuin täytät 15.

Teoriakoe

Teoriakokeen voit suorittaa kun kaikki teoriatunnit on käyty, ajokorttilupahakemus on käsitelty Ajovarman palvelupisteellä sekä koeharjoitukset sujuvat hyvin. Teoriakoeharjoituksia löydät omilta WebAuton sivuiltasi.

Voit mennä teoriakokeeseen kuukautta ennen kuin täytät 15. Tarvittavat paperit kokeeseen saat autokoululta, josta myös varataan koeaika Ajovarman tutkinnonvastaanottajan toimipisteelle (A-katsastus Tommolankadulla). Koe sisältää 10 monivalintakysymystä, joista 3 saa olla väärin ja 15 kuvaa, joista 3 saa olla väärin.

Huomioithan, että teoriakokeeseen mentäessä on oltava mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus. Teoriakoe maksaa 31 €, samalla maksetaan myös käsittelykoemaksu 28 €.

Ajo-opetus

Ajo-opetuksen voit aloittaa kun olet täyttänyt 15 vuotta ja ensimmäiset teoriatunnit on käyty. Opetusta on vähintään 3 tuntia, joista vähintään yksi on käsittelyopetusta ja vähintään kaksi ajo-opetusta liikenteessä. Varauduthan ajotunteihin säähän sopivalla varustuksella vuodenajan mukaan. Autokoululta löytyy kaikki tarvittavat ajovarusteet mutta esimerkiksi kesäaikaan ei saa ajaa shortseissa tai sandaaleissa.

Käsittelykoe

Käsittelykoe suoritetaan myös Ajovarman toimipisteellä ja se sisältää hidasajon, portit ja hätäjarrutustehtävät. Kokeessa tulee olla päällä ajamiseen soveltuvat varusteet eli kypärä, takki, pitkät housut, käsineet ja umpinaiset jalkineet.

Tarvitset myös käsittelykokeeseen mukaan henkilöllisyystodistuksen. Hyväksytyn käsittelykokeen jälkeen saat väliaikaisen ajoluvan, varsinainen ajokortti saapuu postitse noin kuukauden kuluessa.