Etusivu Hinnasto ja kurssit Kalusto Yritys

Oppilaille

Opetuslupa oppilaille

Lisätietoja kevytkuorma-auto- ja kevyt yhdistelmä-korteista oppilaille

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kurssille WebAuton kautta tai ottamalla yhteyttä toimistoon.

Kurssin alku

Ennen kurssin alkua on hyvä tulla käymään autokoululla. Saat silloin mukaasi oppikirjan, lukujärjestyksen ja teemme tarvittavat paperityöt.  Ajokorttia varten tarvitsee ajokorttiluvan, jonka myöntää Ajovarma. Ajokorttilupahakemukseen tarvitset 2 passivalokuvaa sekä lääkärintodistuksen. Lääkärintodistus ei saa olla 6kk vanhempi. Teemme hakemuksen puolestasi ja kun olet tuonut kaikki liitteet, toimitamme sen Ajovarmaan. Ajokorttilupahakemus (35€) maksetaan sähköpostiin tulleen Ajovarman ennakkomaksulinkin kautta. Käsittelyaika on 1-2 viikkoa joten hakemus kannattaa toimittaa hyvissä ajoin, sillä teoriakoetta ei voi varata ennen kuin hakemus on käsitelty.

Teoriatunnit

Teoriatunteja on C1-luokassa 9 ja C1E-luokassa 8. Tunneilla käsitellään erityisesti raskaamman kaluston käsittelyä ja kuormausta.

Teoriakoe

Teoriakokeen voit suorittaa kun kaikki teoriatunnit on käyty, hakemus on käsitelty Ajovarman palvelupisteellä sekä koeharjoitukset sujuvat hyvin. Teoriakoeharjoituksia löydät omilta WebAuton sivuiltasi. Tarvittavat paperit kokeeseen saat autokoululta josta myös varataan koeaika Ajovarman palvelupisteelle.

C1/C1E-luokan teoriakoe koostuu kolmesta eri osa-alueesta. Suluissa näet virheiden maximimäärän. Monivalintakysymyksiä on 10(3), kuvakysymyksiä 30(4) ja riskientunnistamiskysymyksiä 5(1).

Huomioithan, että teoriakokeeseen mentäessä on oltava mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus. Teoriakoe maksaa 35 €, samalla maksetaan myös ajokoemaksu joka on C1-kortille 99 €  ja C1E-kortille 110 €.

Ajo-opetus

Ajo-opetuksen voi aloittaa ensimmäisten teoriatuntien jälkeen, ajomäärät ovat  C1-luokalle vähintään 5 ajotuntia ja C1E-luokalle 10 tuntia, johon sisältyy puoli tuntia kuormansidontaharjoituksia. Vähintään kaksi tuntia on maantieajoa vaihtelevissa maantieympäristöissä.

Ajokoe

C1E -luokan ajokokeeseen kuuluu käsittelytehtäviä ja ajoa liikenteessä, käsittelytehtäviin kuuluu kulmaperuutus sekä perävaunun oikeaoppinen irroitus ja kiinnitys. Käsittelykoe täytyy aina olla hyväksytysti suoritettu ennen liikenteessä tapahtuvaa ajokoetta. C1-luokan ajokokeessa on vain liikenneajo.

Hyväksytyn ajokokeen jälkeen saat väliaikaisen ajoluvan ja muovinen ajokortti saapuu postitse noin kuukauden kuluessa. Tarvitset ajokokeeseen mukaan voimassaolevan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.